Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen: Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandelingen

Soms kan uw tandarts geen wortelkanaalbehandeling uitvoeren, omdat er bijkomende problemen zijn. Het kan voorkomen dat de tand of kies moet worden verwijderd. Met uw tandarts kunt u de mogelijke oplossingen bespreken voor de vervanging van uw verloren tand of kies. Denk bijvoorbeeld aan een brug.

De duur van een wortelkanaalbehandeling is afhankelijk van het aantal wortelkanalen. Tanden hebben meestal één wortel. Kiezen hebben er vaak meer. De behandelingstijd varieert daarom van een half tot anderhalf uur.

Na het reinigen van de wortelkanalen kunt u eventueel napijn krijgen, die enkele dagen kan aanhouden. U kunt de napijn met een goede pijnstiller onderdrukken. Een antibioticum is meestal niet nodig.

Een tand of kies kan soms verkleuren na een wortelkanaalbehandeling. Als er enige verkleuring ontstaat, zijn er mogelijkheden om dit te verhelpen.

Naast het intakegesprek kan de behandeling zelf in één keer worden afgerond. U zult dus twee bezoeken aan onze kliniek brengen. Daarna volgen nog eventuele controlebeurten.