CBCT Scan 3D

3d scan (CBCT)

Onbegrepen pijn in uw gebit of kaak? De CBCT-scan van Marina Clinic biedt uitkomst!

Heeft u last van terugkerende gebitspijn maar kan uw tandarts niet vaststellen waardoor het komt? Marina Clinic beschikt over een CBCT-scanner, welke 3D röntgenfoto’s van uw kaak maakt. Deze haarscherpe beelden geven een beter inzicht dan conventionele röntgenfoto’s en kunnen digitaal worden aangeleverd bij uw tandarts.

CBCT staat voor Cone Beam Computer Tomografie. Met deze innovatieve techniek worden diagnoses eenvoudiger gesteld en kunnen bepaalde operaties nauwkeuriger worden gepland en uitgevoerd. Zo zijn de 3D beelden een goed hulpmiddel bij het plaatsen van implantaten.

Met een CBCT-scan wordt op driedimensionale wijze een zeer nauwkeurig beeld verkregen van:

  • ligging van zenuwen
  • positie van in de kaak gelegen gebitselementen en andere structuren
  • ontstekingen
  • hoeveelheid bot voor implantologie
  • onbegrepen pijnklachten

Een CBCT-scan, hoe gaat dat?

Het maken van een CBCT-scan is geheel pijnloos en is binnen enkele minuten gemaakt. Voor het maken van de 3D-scan neemt u plaats voor het röntgenapparaat. U kunt zich aan twee handgrepen vasthouden zodat u stil kunt blijven staan. Vervolgens controleert de arts of assistente of u comfortabel staat en vraagt u om uw kin in een houder te plaatsen. Tijdens een opname van maximaal 10 seconden maakt de CBCT-scanner een cirkelbeweging rond uw hoofd.
(vóór de daadwerkelijke opname wordt eerst een verkennende opname gemaakt).

Kosten CBCT-scan

De kosten voor het maken van een CBCT-scan worden (gedeeltelijk) vergoed vanuit uw zorgverzekering. Houd echter rekening met het eigen risico! Voorkom vervelende verrassingen en informeer hierover vooraf bij uw verzekeraar.

Meer informatie / afspraak maken

Meer weten? Maak een afspraak voor een informatief consult. Bel 0299-399088 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Komt u uit de regio Zaanstreek, Purmerend, Waterland en Edam-Volendam? Dan heeft u voor dit onderzoek een verwijzing van uw eigen tandarts nodig.