Injectables

Fillers

Wat is een Filler?

De meeste fillers bestaan uit hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een eiwit dat van nature in ons lichaam voorkomt. Het is onderdeel van onze huid en zorgt voor hydratatie en voor de aanmaak van collageen.

Een filler is eigenlijk een doorzichtige gel die wordt geïnjecteerd onder de huid om het natuurlijke volume te herstellen en de huidkwaliteit te verbeteren.

Filler is dus een volumizer en heeft dus geen enkel effect op de spieractivitiet, zoals dat wel het geval is bij botox.

Naarmate ons gezicht en onze huid verouderd, verliezen we ons natuurlijke volume in het gezicht. Vet en botstructuren zullen verminderen. Fillers helpen dit op natuurlijke wijze te herstellen en helpen dan ook om diepe lijnen, fijne rimpels en schaduwen in het gezicht te verminderen of zelfs te laten verdwijnen. Dit resulteert in een subtiele verfrissing en een uitgeruste uitstraling.

Wat houdt een behandeling met Fillers in?

Voorafgaand aan de behandeling zult u samen met één van onze gespecialiseerde artsen uw wensen bespreken. Zij bespreken met u de mogelijkheden voor een behandeling en samen zult u een behandelplan opstellen.
Bij een fillerbehandeling kan er gekozen worden voor een verdoving. Dit is geheel afhankelijk van het gebied dat u wilt laten behandelen. Er is een mogelijkheid voor het gebruik van een verdovingscrème of een verdoving middels injectie. De fillers zelf bevatten tegenwoordig ook al een verdoving, waardoor extra verdoving niet eens meer nodig is.
Mocht u overgevoelig of allergisch zijn voor verdovende producten dan kan er ook gewerkt worden met fillers zonder deze middelen.

Wat zijn de verwachte resultaten van een fillerbehandeling?

De behandeling duurt, afhankelijk van de indicatie, gemiddeld tussen de 15-30 minuten en geeft direct resultaat. Direct na de behandeling wordt gecontroleerd op een gelijkmatige verdeling van de filler. De resultaten zijn langdurig, maar zeker niet permanent, omdat hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken. Het resultaat van een filler behandeling kan 6 tot 12 maanden aanhouden. Bij herhaling en bijwerken van de behandeling kan het effect ervan verlengd worden.  

De risico’s

Indien de behandeling uitgevoerd wordt door een ervaren arts is de behandeling veilig. Zoals iedere injectie zijn er wel kleine risico’s zoals een blauwe plek, roodheid of ontsteking. Daarnaast adviseren wij u aan de leefregels te voldoen om eventuele complicaties zoals een verminderde werking te voorkomen. Alle mogelijke complicaties bij een behandeling worden van te voren zorgvuldig door onze arts met u doorgenomen.