Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Digitale uitwisseling gezondheidsinformatie via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)

Nederlandse zorginstellingen werken samen om digitale uitwisseling van gezondheidsinformatie mogelijk te maken. Het initiatief hiervoor komt vanuit de overheid en de Nederlandse Patiënten Federatie. Marina Clinic werkt hier ook aan mee.

Doel van een PGO
Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. Het is als het ware een digitale map waarin u informatie over uw gezondheid bij elkaar bewaart. Bijvoorbeeld medische gegevens die in de computer van uw huisarts, ziekenhuis of therapeut staan. Ook e-consulten en de vragenlijsten die u invult voor uw afspraak Marina Clinic, staan in het PGO. Zo heeft u al uw gezondheidsgegevens op één plek. Dat geeft overzicht. Het gebruik van een PGO is kosteloos. 

PGO nu ook beschikbaar in Marina Clinic
U kunt direct uw gegevens van Marina Clinic koppelen aan een PGO naar keuze. Scan hiervoor de onderstaande QR-code of ga naar https://verbind.medmij.nl/code/0828941

Kanttekening hierbij is dat PGO’s nog sterk in ontwikkeling zijn. Afhankelijk van het PGO dat u kiest, wordt informatie nog niet altijd volledig weergegeven. Neem bij vragen hierover contact op met de door u gekozen PGO-leverancier.

Video: wat is een PGO?

Meer weten?