Witte vullingen

Witte vullingen

Witte vullingen

De tandarts kan witte vullingen aanbrengen ter vervanging van de bekende grijze amalgaamvullingen. Witte vullingen zijn tandkleurig en daardoor niet of nauwelijks te onderscheiden van de eigen kleur van tanden en kiezen. Het witte vulmateriaal wordt geplakt aan de tand of kies. Er hoeven geen gezonde delen van de tand of kies te worden weggeslepen om het vulmateriaal houvast te geven. Dit is wel noodzakelijk bij een amalgaamvulling (het grijze vulmateriaal). De plaktechniek zorgt ook voor een goede hechting van de vulling waardoor de tand of kies weer sterker wordt.

Wat zijn witte vullingen?

Het materiaal dat voor witte vullingen wordt gebruikt is composiet. Dit wordt door de tandarts aan uw tand of kies gelijmd. Witte vullingen kunnen bij schade gerepareerd worden zonder de gehele vulling te verwijderen.

Hoe verloopt de behandeling?

Tijdens de behandeling bepaalt de tandarts allereerst de kleur van uw vulling. Hierna wordt de oude vulling verwijderd en worden eventuele cariës of verkleuringen weggenomen. De witte vulling wordt daaropvolgend aangebracht. Hierbij wordt het composiet in laagjes aangebracht. Zo kan het materiaal goed aan uw oorspronkelijke tand hechten.

De voordelen van witte vullingen

  • Witte vullingen zijn tandkleurig en daardoor niet of nauwelijks te onderscheiden van de eigen kleur van tanden en kiezen.
  • Het witte vulmateriaal wordt geplakt aan de tand of kies. Er hoeven geen gezonde delen van de tand of kies te worden weggeslepen om het vulmateriaal houvast te geven. Dit is wél noodzakelijk bij een amalgaamvulling (het grijze vulmateriaal).
  • De plaktechniek zorgt ook voor een goede hechting van de vulling aan de tand of kies.

Wat kost een witte vulling?

Afhankelijk van hoe en bij wie u verzekerd bent, kunt u de kosten voor witte vullingen declareren. Informeer bij twijfel vooraf bij uw verzekering zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

U kunt een afspraak maken voor een eerste consult. Onze tandarts kan u dan een behandelplan voorstellen. Tevens krijgt u altijd een begroting vooraf zodat u aan uw zorgverzekeraar kunt vragen welke kosten worden vergoed.

Meer weten over witte vullingen?

Bel 0299-399088 om een afspraak te maken of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.