Gebitsreiniging mondhygienist

Gebitsreiniging (Mondhygiënist)

Voorkom gaatjes (cariës) en ontstoken tandvlees (gingivitis / parodontitis) met een periodieke gebitsreiniging van de mondhygiënist

Heeft u vaak last van gaatjes of ontstoken tandvlees? Dan gaat er iets niet goed bij de verzorging van uw gebit. Mondhygiëne is namelijk van essentieel belang voor de gezondheid van uw tanden, kiezen en tandvlees. Met de juiste dagelijkse mondhygiëne kunnen vrijwel alle tandheelkundige problemen worden voorkomen. Maar dat is niet zo eenvoudig. Heeft u hulp of advies nodig bij het reinigen van uw gebit? Breng dan eens een bezoek aan de mondhygiënist van Marina Clinic.

In de eerste plaats heeft uw bezoek aan de mondhygiënist een preventief doel; het voorkomen van cariës (gaatjes), gingivitis en parodontitis (ontstoken tandvlees). Deze aandoeningen kunnen leiden tot grote problemen en worden voornamelijk veroorzaakt door tandplak (tandplaque). Door uw mond dagelijks goed te reinigen, voorkomt u tandplak. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

De mondhygiënist van Marina Clinic helpt u graag een handje. Dat doet ze door uw gebit grondig te reinigen; ze verwijdert tandplak, tandsteen en andere aanslag en voorziet uw tanden en kiezen van een stukje bescherming. Tevens geeft ze uitgebreid voorlichting en advies. Over poetsen, tandenborstels, tandpasta, andere hulpmiddelen (zoals ragers, stokers, floss of tongschrapers) en over voeding in relatie tot uw gebit.

Bij Marina Clinic is elke mondhygiënist –bij wet beschermde titel– een op HBO-niveau opgeleide paramedicus. Ze zijn deskundig, werken zorgvuldig en staan ingeschreven bij zowel de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM) als het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten (KRM).

Wanneer moet u naar de mondhygiënist?

In principe is een preventief bezoek altijd verstandig. Maar als u één van onderstaande symptomen heeft, adviseren wij u om een afspraak te maken bij de mondhygiënist.

  • Gevoelige tanden of kiezen
  • Bloedend tandvlees
  • Tanden of kiezen die los komen te staan
  • Rood of gezwollen tandvlees
  • Terugtrekkend tandvlees
  • Vaak gaatjes
  • Veel tandsteen of aanslag
  • Slechte adem of vieze smaak in de mond

Constateert onze mondhygiënist een gebrek of aandoening aan uw gebit, dan brengt ze indien mogelijk een advies uit over behandeling of u wordt doorverwezen naar uw tandarts of onze parodontoloog.

Kosten mondhygiënist: steeds vaker vergoed

De kosten voor de mondhygiënist zijn afhankelijk van de conditie van uw gebit. Steeds meer zorgverzekeringen vergoeden deze kosten. Meer informatie hierover kunt u vragen aan uw mondhygiënist, uw tandarts of uw zorgverzekeraar.

Meer informatie / afspraak maken

Wilt u meer weten over onze mondhygiënisten of wilt u een afspraak maken? Bel dan 0299-399 088 of vul het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.