Injectables

Botox

Hoe werkt Botuline Toxine?

Botuline Toxine is een natuurlijk eiwit dat de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier blokkeert. Het product wordt geïnjecteerd in je spier om de activiteit tijdelijk te verminderen of de spier tijdelijk stil te leggen. Fijne lijntjes in het gezicht zullen vervagen of verdwijnen De diepere rimpels zullen enkel verzachten. Het effect van kan 3 tot 6 maanden aanhouden. De spieractiviteit zal dan langzaam weer toenemen. Deze behandeling wordt ook veelal ingezet tegen overmatig transpireren, spanningshoofdpijn en migraine.

Wat zijn de verwachte resultaten Bij Botuline Toxine?

Na een behandeling met botox zul je het eerste effect kunnen bemerken na 3-4 dagen, na 10 tot maximaal 14 dagen is het resultaat optimaal. De duur van het effect kan per persoon verschillen. Na 3 tot 6 maanden is de botox uitgewerkt en kan de behandeling weer worden herhaald. Dit is aan te raden om het effect van de behandeling te behouden. Wanneer de behandeling vaker wordt herhaald, blijft het effect mogelijk langer zichtbaar, tot gemiddeld 6 maanden.

Complicaties en Risicos bij een botuline Toxine behandeling:

Ernstige complicaties komen na een behandeling met botox nauwelijks voor. Soms ontstaat er na een injectie een kleine bloeduitstorting of bult doordat er een bloedvaatje is geraakt. Ook kunt u last krijgen van lichte hoofdpijn. Deze bijwerkingen zijn normaliter na een paar dagen verdwenen.

Wat ook kan gebeuren is dat de botox onbedoeld in de verkeerde spier terecht komt. Dat kan zijn doordat de patiënt het hoofd niet goed recht houdt na de behandeling of dat de dokter toch net niet goed heeft geïnjecteerd. Vaak duurt zo’n effect relatief kort, omdat het niet om een hele dosering gaat. Het komt gelukkig ook zelden voor dus niet iets om heel ongerust over te zijn!
Kies daarom ook voor een erkende arts die bevoegd en bekwaam is. Dat betekent dat hij/zij een behandeling met botox mag uitvoeren en dat ook kan.