Verwijderen verstandskiezen

Verwijderen verstandskiezen

Verwijderen verstandskiezen

Hier leest u meer over verstandkiezen in het algemeen, de redenen waarom een verstandkies wordt verwijderd en over de mogelijke bijwerkingen van een behandeling en wat u hieraan kunt doen.

Verstandskiezen

Verstandskiezen hebben zelden een functie en geven vaak aanleiding tot klachten. Meestal is er ruimtegebrek en wordt de verstandkies (deels) bedekt door tand- vlees zodat reiniging niet goed mogelijk is. Hierdoor kan de kies die juist tegen een verstandkies aanligt, beschadigd worden. Ook kan het overliggende tandvlees ontstoken raken en
treedt pijn, zwelling en een vieze smaak op. Daarom moeten verstandskiezen meestal worden verwijderd.

Wanneer moeten verstandskiezen worden verwijderd?

Verwijdering van de verstandskiezen vindt bij voorkeur plaats tussen het 15e en 25e levensjaar. Het ontstaan van klachten wordt dan voorkomen en er heeft nog geen aantasting van het tandvlees of er naast gelegen kiezen plaatsgevonden. Bovendien is verwijdering op jonge leeftijd eenvoudiger en verloopt de genezing beter.

Marina Clinic

U meldt zich bij de receptioniste aan de balie. Zij zal u de wachtruimte wijzen, waar u opgehaald wordt. Het kan zijn dat er eerst een röntgenfoto moet worden gemaakt om de gehele kies in beeld te brengen samen met de omliggende structuren in de kaak.