Paradontoloog

Parodontoloog/mondhygiëniste

Behandeling ontstoken tandvlees (gingivitis of parodontitis)

Heeft u last van bloedend of terugtrekkend tandvlees? Is uw tandvlees rood of gezwollen? Of nog erger: heeft u het gevoel dat uw tanden of kiezen los komen te staan? Dan is de kans groot dat u last heeft van ontstoken tandvlees (gingivitis of parodontitis). Met de juiste behandeling kunnen de parodontoloog en mondhygiënist van Marina Clinic deze problemen verhelpen.

Wat is het verschil tussen gingivitis en parodontitis?

Tandplak (ook wel tandplaque) veroorzaakt gingivitis, een ontsteking in de rand van het tandvlees. De ontsteking kan zich verder uitbreiden naar het ondergelegen kaakbot. Daardoor gaat kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren. Uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan en tenslotte verloren gaan. Deze vorm van tandvleesontsteking heet parodontitis.

Behandeling van een tandvleesontsteking

Verloren kaakbot komt nooit meer terug. Maar de ontsteking in uw tandvlees is met de juiste behandeling geheel te genezen. Meestal ondergaan patiënten met een tandvleesontsteking minimaal één professionele reiniging door de mondhygiënist of parodontoloog. Daarnaast krijgt u uitgebreide voorlichting over het zelf schoonhouden van uw gebit.

Na 3 maanden evalueren we de ontwikkelingen en wordt er besloten wat eventueel de volgende behandelstappen zijn. Dat kan bijvoorbeeld een chirurgische correctie zijn, door middel van een flap-operatie. Tijdens een dergelijke ingreep wordt onder plaatselijke verdoving het ontstoken weefsel weggehaald.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie volgen daarna normaliter meerdere bezoeken aan de mondhygiënist, zodat een terugkeer van de ontsteking op korte termijn wordt voorkomen. Of dat ook op de lange termijn lukt, is sterk afhankelijk van uw dagelijkse mondhygiëne!

Kosten behandeling tandvleesontsteking

De kosten van de behandeling van gingivitis/parodontitis zijn afhankelijk van de conditie van uw gebit. Het kan zijn dat de kosten (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit uw zorgverzekering. Informeer vooraf bij uw zorgverzekeraar zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Meer informatie / afspraak maken

De juiste behandeling van tandvleesontstekingen kan het verlies van tanden en kiezen voorkomen. Wacht dan ook niet om een vrijblijvende afspraak te maken met een mondhygiënist of parodontoloog van Marina Clinic. Als tijdens het intakegesprek blijkt dat een behandeling nodig en gewenst is, kan er voor u een behandelplan worden opgesteld. Bel 0299-399088 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Andere tandvleesproblemen
Is uw tandvlees als gevolg van een ontsteking teruggetrokken? Of vindt u uw tandvlees ‘niet mooi’? Aan terugtrekkend tandvlees, een teveel aan tandvlees of asymmetrisch tandvlees kan iets worden gedaan met behulp van een tandvleescorrectie. Voor meer informatie kunt u een afspraak maken met onze parodontoloog.