Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling bij Marina Clinic: pijnloos en efficiënt

Bij Marina Clinic wordt een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd met behulp van een operatiemicroscoop, waarmee een uitzonderlijke vergroting van het kanaal gemaakt wordt. Door deze innovatieve behandelmethode kan uw wortelkanaal veel efficiënter worden gereinigd, waardoor de terugkeer van de klachten tot een minimum wordt beperkt. De behandeling wordt altijd met een verdoving uitgevoerd. Hierdoor voelt u geen pijn tijdens de behandeling.

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat u ziet. De wortels ziet u niet. Die zitten onder uw tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten.

Door tandbederf, een lekkende vulling of door een harde klap op de tand of kies kan de inhoud van het wortelkanaal gaan ontsteken. U hoeft hier niet altijd klachten van te hebben, maar vaak heeft u gedurende een periode last van pijn of gevoeligheid bij druk op de kies of tand of bij koude of warmte.

Als het weefsel ontstoken is (geweest), voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit.
Tijdens een wortelkanaalbehandeling verwijdert de tandarts het ontstoken tandweefsel en wordt het kanaal in z’n geheel gereinigd. Ontstoken tandweefsel geneest niet meer. Het is een onomkeerbaar proces. Daarom haalt uw tandarts het ontstoken weefsel weg.

Komt u uit de regio Zaanstreek, Purmerend, Waterland en Edam-Volendam? Dan heeft u voor deze behandeling een verwijzing van uw eigen tandarts nodig.