Kronen en bruggen

Cerec techniek

Uw kroon klaar terwijl u wacht

Marina Clinic werkt met een revolutionair systeem binnen de restauratieve tandheelkunde, Cerec 3D. Met dit snelle klantvriendelijke systeem worden porseleinen restauraties door ons zelf vervaardigd, zonder tussenkomst van een tandtechnisch laboratorium.

Met Cerec 3D hoeft geen gebruik meer te worden gemaakt van afdruklepels, die door veel patienten als onprettig ervaren worden. In één bezoek en niet meer dan twee uur tijd heeft u een geheel nieuwe porseleinen restauratie. Een noodkroon of noodvulling en een paar weken wachttijd is dan niet meer nodig.

Allereerst wordt de kies in de gewenste vorm geslepen, waarna van de kies of tand in de mond een 3D-opname wordt gemaakt. De opnames worden vervolgens op de computer opgeslagen en met behulp van het computerprogramma wordt een porseleinen inlay of kroon ontworpen. Hierna wordt met de slijpmachine, die in verbinding staat met het computer, de restauratie uit een porseleinen blokje geslepen. Na 10 minuten zal de restauratie in de mond gepast kunnen worden. De restauratie wordt ingekleurd, op glans gebracht en is klaar om te worden geplaatst. In één afspraak is de gehele behandeling voltooid!