Facings

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen: Facings

Facings

Een facing heeft geen extra onderhoud nodig. Wel blijft de dagelijkse verzorging van poetsen met een zachte tandenborstel en het regelmatig flossen natuurlijk van belang.

Een facing voelt zoals een eigen tand. Wel kan het praten in het begin soms problemen geven wanneer de tandarts uw tanden langer heeft gemaakt. Als de tandarts de vorm van uw tanden erg heeft aangepast, kunnen soms klanken enigszins vervormen. Dit gaat na enkele dagen weer over.

Een belangrijke reden om van een facing af te zien is wanneer u op uw nagels bijt of ’s nachts tandenknarst. Wel kan bij lichte vormen van tandenknarsen schade worden voorkomen door ‘hoektandgeleiding’ aan te brengen. Dit zijn metalen of porseleinen schildjes die achter op de bovenhoektanden worden aangebracht, zodat deze bij een kauwbeweging geen contact maken. Ook het maken van een ‘splint’ voorkomt schade aan uw tanden door knarsen. Een splint is een plaat van kunsthars die u ’s nachts ter bescherming van uw gebit draagt.

Na de behandeling kunt u normaal eten en bijten. Maar u moet niet op harde dingen bijten (als een zuurtje, noot, uw nagels of bijvoorbeeld een pen. Ook het afscheuren met u tanden (zoals een stuk stokbrood of een sparerib) is af te raden.

Naast een intakegesprek kan de behandeling in twee keer worden afgerond. U zult dus drie bezoeken aan onze kliniek brengen. Daarna volgen nog eventuele controlebeurten.