Anti Snurkbeugel

Wat is snurken?

Wat is snurken?

Snurken is een bekend fenomeen. Iedereen weet wat het is… Tenminste, wat is snurken eigenlijk?

Het geluid wordt geproduceerd in uw keel. De spieren in uw mond, keel en luchtwegen zijn tijdens het slapen ontspannen. Omdat uw luchtweg hierdoor enigszins wordt vernauwd, neemt de luchtweerstand toe. Ademhaling door een vernauwde luchtweg, zorgt voor trilling in de luchtstroom. Deze trilling genereert geluid, snurken genoemd.

Overgewicht, alcoholgebruik, roken en medicijngebruik (zoals slaapmiddelen) kunnen zorgen voor een extra vernauwing van de luchtwegen tijdens het slapen en worden dan ook vaak genoemd als de belangrijkste oorzaken van snurken en slaapapneu (OSAS). Daarom is OSAS een typisch Westerse aandoening en zou kunnen worden gezien als een welvaartsziekte.

Eén op de twee mannen en één op de vier vrouwen snurkt regelmatig. Dat gaat voornamelijk om oudere mensen maar in principe wordt er in elke leeftijdscategorie gesnurkt. Het gemaakte geluid varieert van ‘hoorbaar ademen’ tot het wakker houden van de buren. Mede daarom lijden ook veel partners aan slapeloosheid. Relaties kunnen onder druk komen te staan als partners niet meer in dezelfde kamer de nacht kunnen doorbrengen.

Met een anti-snurkbeugel van Marina Clinic maakt u een einde aan het gesnurk, krijgt uw hele gezin zijn nachtrust terug en voorkomt u relatie- en gezondheidsproblemen! Maak een afspraak met onze Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurg voor een informatief gesprek. Telefoon: 0299-399 088.