Tanden Bleken

Veel gestelde vragen

Tanden bleken

De behandeling is gewoonlijk pijnloos. Een heel klein percentage mensen ervaart een lichte, doffe, ‘pijn’ na de behandeling. Met een pijnstillend middel is die goed te bestrijden. Overigens is spoelen met lauw water vaak net zo effectief.

Bleken wordt afgeraden voor kinderen onder de 16, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Porseleinen kronen, witte vullingen of andere materialen bleken niet mee. Dit kan na het bleekproces aangepast worden door de tandarts.

Tanden worden jarenlang blootgesteld aan allerlei soorten vuil door het veelvuldig nuttigen van koffie, thee, sigaretten, rode wijn of andere vervuilende stoffen. Gewoonweg het verouderingsproces zorgt ook voor verkleuring van uw gebit.

Uw tanden zijn net zo individueel en uniek als uzelf en daarom verschillen de resultaten per persoon. Over het algemeen blijven de resultaten, met inachtneming van goede mondhygiëne en normale blootstelling aan verkleurende voedingsmiddelen, 2 tot 3 jaar gehandhaafd.

Om het resultaat van het bleken lang vast te houden, adviseren wij om regelmatig (iedere 2 tot 4 maanden) zelf thuis een nacht bij te bleken. De bleekgel die meegeleverd wordt, is meestal voldoende om langere tijd te blijven gebruiken. Hierna zijn er ook navulverpakkingen bij onze receptie verkrijgbaar. Zo bent u verzekerd van een blijvend wit gebit!