Uitreiking cheque Marina Clinic aan de Pinguïns

“Afgelopen zaterdag werd zwemvereniging ‘De Pinguins’ wederom blij verrast met een gift van Marina Clinic.

De cheque werd overhandigd door Jacco Bertens, bij wie dit mooie gebaar bijna jaarlijks op de agenda staat.

De vereniging draagt hem en de andere directeuren van Marina Clinic blijkbaar een warm hart toe.

‘Ik sta ook iedere keer weer versteld van het aantal kinderen en vrijwilligers, de sfeer die er hangt tijdens de lessen en ook daarna. Het is een vrolijke vereniging’.

Meestal is Jacco aanwezig na de zwemlessen, wanneer vrijwilligers en leden worden voorzien van een lekker kopje koffie of thee en limonade.

‘Vaak met wat lekkers want er is bijna iedere week wel iemand jarig die trakteert’, lacht de koffiedame Marga Smit, die als ouder van John ook alweer een lange tijd als vrijwilliger meedraait in de vereniging.

We zijn blij dat we dit kunnen bieden aan veel kinderen die extra aandacht nodig hebben en in de meeste gevallen 1 op 1 begeleiding. Het is dan vaak toch nog een kwestie van een lange adem van de ouders, want het behalen van een officieel diploma gaat niet vanzelf en vergt soms veel tijd.

Naast het feit dat de vereniging alleen draait op vrijwilligers, is het mede dankzij financiële hulp van ‘buiten’ dat deze unieke zwemschool in de regio mogelijk is De zwembadhuur is namelijk hoog en ook andere kosten worden steeds groter

Hartelijk dank aan Marina Clinic!”