Rimpelbehandeling

Azzalure (botox)

Geen rimpels meer met Azzalure; al jaren een vertrouwd gezicht voor professionals

Veel rimpeltjes aan de bovenzijde van ons gelaat worden veroorzaakt door de spiertjes die vlak onder de huid liggen. Botuline Toxine (afgekort botox) is een injectievloeistof die gebruikt wordt om spieractiviteit te verminderen. Het middel is daardoor zeer geschikt voor deze rimpeltjes. Vooral de horizontale rimpels in het voorhoofd, de rimpels tussen de wenkbrauwen (fronsrimpel) en rimpels naast de ogen (kraaienpootjes) kunnen met een Botuline Toxine worden behandeld.

De behandeling; éénvoudig en snel

Botuline toxine (botox) is een stof geproduceerd door de bacterie clostridium botulinum. De stof wordt, gemengd met eiwit, in minuscule hoeveelheden gebruikt voor medische doeleinden. Botox zorgt voor een blokkering van de overdracht van neurotransmitters. Dit zijn stoffen die er voor zorgen dat het signaal van de zenuw wordt overgebracht op de spier. Omdat er geen signalen meer naar de spier worden overgebracht zorgt dit ervoor dat de spier zich minder goed of zelfs niet kan samentrekken. Het is een zeer lokale behandeling en heeft dus geen effect op de rest van het lichaam.

Een verdoving is bij deze behandeling niet nodig. Met een hele fijne injectienaald wordt een kleine hoeveelheid Azzalure direct in de desbetreffende spier gespoten. Botuline Toxine zorgt ervoor dat de signalen van de zenuw naar de spier geblokkeerd worden zodat de spier zich niet meer kan samentrekken. De totale behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Het beste resultaat is te behalen wanneer u vlak na de behandeling de ingespoten spieren frequent gebruikt.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u direct weer naar huis. Na 3-5 dagen zal het effect van Azzalure merkbaar zijn en na twee weken zullen de spieren ontspannen zijn en de rimpels in bijvoorbeeld uw voorhoofd of onder uw ogen vervagen/verzachten. Voor veel mensen betekent dit een minder streng of nors uiterlijk. Het tast echter de normale gezichtsuitdrukking niet aan.

Resultaat

Na verloop van enkele dagen wordt het effect zichtbaar en na twee weken is het resultaat optimaal. Het resultaat is echter niet blijvend. De duur van het resultaat is per persoon verschillend en varieert van 6 tot 9 maanden. Daarna kan men de botox-behandeling herhalen. De ervaring leert dat naarmate men vaker is ingespoten de behandelfrequentie afneemt en dus het resultaat langer aanwezig blijft.

Veel minder transpireren

Met Azzalure is nog een ander belangrijk resultaat te bereiken. Wie last heeft van een teveel aan transpiratie -bijvoorbeeld onder de oksels- kan bij een specialistische behandeling op de probleemplekken enorm baat hebben. De transpiratie normaliseert zich en zo bent u weer in staat om normaal te functioneren, zonder ‘lapmiddelen’ om de transpiratie te bestrijden. Honderden mensen zijn op deze manier al met succes behandeld.

Risico’s

Botuline Toxine wordt al jaren lang door vele artsen veilig en zonder bijwerkingen of complicaties toegediend. Na de behandeling kan er eventueel alleen een kleine bloeduitstorting ontstaan en in zeer zeldzame gevallen kan een ooglid tijdelijk wat afhangen. Botuline Toxine wordt al vele jaren in de kaakchirurgie, KNO-geneeskunde, oogheelkunde en neurologie gebruikt zonder problemen. Azzalure is door de Nederlandse autoriteiten goedgekeurd en geregistreerd voor het behandelen van rimpels in het gelaat.

Patiënten die aan een spierziekte lijden of zwanger zijn dienen een behandeling te vermijden.
Rimpels die zijn ontstaan door een slapper wordende huid of door frequente blootstelling aan de zon, kunnen niet met Azzalure behandeld worden. Deze kunnen beter worden behandeld met andere producten (bijvoorbeeld de filler Restylane).