Anti Snurkbeugel

Kosten en vergoeding

Voorkom snurken en OSAS met een mandibulair repositie-apparaat (MRA)

Mensen die snurken worden vaak niet uitgerust wakker en verstoren de nachtrust van hun partner en kinderen, met oververmoeidheid en andere gezondheids- en relatieproblemen tot gevolg.

Snurken is een geluid dat ontstaat door een deels geblokkeerde ademhaling en dan met name bij het inademen. Een mandibulair repositie-apparaat (MRA) is één van de mogelijkheden om snurken te verhelpen. Een MRA, ook wel anti-snurkbeugel genoemd, schuift u ’s nachts over uw tanden. De beugel houdt uw onderkaak subtiel naar voren, waardoor uw tong de ademhaling niet meer blokkeert en de luchtweg vrij blijft.

Kosten en vergoeding

Indien u niet in aanmerking komt voor vergoeding van de MRA, bedragen de kosten totaal €985,09. Dit is inclusief eerste consult, vooronderzoek en techniekkosten

Deze is opgebouwd uit de landelijke NZA tarieven voor MKA-chirurgie

239462Röntgenfoto t.b.v. gebitsonderzoek€41,96
239465Beoordelen Röntgenfoto€81,75
234001Consult MKA chirurgie€126,85
234190Mandibulair Repositie Apparaat (MRA)€298,05
230000Techniekkosten€569,00

Als uit een slaaponderzoek blijkt dat u OSAS (slaapapneu) heeft en u baat heeft bij een anti-snurkbeugel, dan wordt de aangemeten MRA in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar.
Houdt u hierbij wel rekening met de wettelijk vastgestelde eigen bijdrage en het eigen risico bij vergoedingen uit de basisverzekering.

Wij werken samen met Zlaap, het is daarom ook mogelijk om bij Marina Clinic een consult met Zlaap te plannen. Dit geldt voor patiënten die niet voor vergoeding in aanmerking komen, omdat er geen slaapapneu is vastgesteld.

Wilt u van uw snurkprobleem af? Bel 0299-399088 en maak een afspraak met onze MKA-chirurg. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.